1
دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی
2
استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران
چکیده
نظریه ی مراحل تحول انقلاب برینتون، از نظریه هایی است که برای مطالعه ی انقلاب اسلامی نیز به کار رفته است. اکثر مطالعاتی که این نظریه را مبنای پژوهش خود قرار داده اند، به جایگاه و نقش امام خمینی(ره) در انقلاب اسلامی توجه نداشته اند. در این مقاله، قصد داریم این جایگاه را در انقلاب اسلامی بر اساس نظریه ی برینتون و با نگاهی انتقادی به این مطالعات، بررسی کنیم. بدین جهت، بر اساس چارچوب نظری که برگرفته از نظریه ی مراحل تحول انقلاب برینتون است و با روش تحلیل محتوا به جستجو در صحــیفه ی امام(جلد6تا21) می پردازیم تا بر اساس مواضع ایشـــان، ویژگی های امام(ره) را با هر یک از گروه های میانه رو، تندرو و عملگرا مقایسه نموده و به این پرسش تحقیق پاسخ دهیم، چه نسبتی میان جایگاه ایشان و این گروه ها وجود دارد؟
راه چمندی, هادی, & کلانتری, عبدالحسین. (1392). جایگاه امام خمینی(ره) در انقلاب اسلامی بر اساس نظریه ی مراحل تحول انقلاب برینتون. پژوهشنامه انقلاب اسلامی, 3(6), 1-26.
MLA
هادی راه چمندی; عبدالحسین کلانتری. "جایگاه امام خمینی(ره) در انقلاب اسلامی بر اساس نظریه ی مراحل تحول انقلاب برینتون". پژوهشنامه انقلاب اسلامی, 3, 6, 1392, 1-26.
HARVARD
راه چمندی, هادی, کلانتری, عبدالحسین. (1392). 'جایگاه امام خمینی(ره) در انقلاب اسلامی بر اساس نظریه ی مراحل تحول انقلاب برینتون', پژوهشنامه انقلاب اسلامی, 3(6), pp. 1-26.
VANCOUVER
راه چمندی, هادی, کلانتری, عبدالحسین. جایگاه امام خمینی(ره) در انقلاب اسلامی بر اساس نظریه ی مراحل تحول انقلاب برینتون. پژوهشنامه انقلاب اسلامی, 1392; 3(6): 1-26.