1
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد
2
دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد
3
استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
سید قطب، نظریه پرداز بزرگ اخوان المسلمین، از جمله اندیشمندانی است که نمی توان تأثیــر اندیشه های او بر زمانه اش را نادیده انگاشت. سید قطب را می توان پیوند دهنده نسل اول و نسل های بعدی اخوان دانست. افکار و شیوه زندگی و مبارزات او برای نسل های بعدی الگوی ایستادگی و خستگی ناپذیری بوده است. از سوی دیگر، نیروهای مبارز مذهبی در ایران نیز در تلاش برای رسیدن به اهداف اسلامی-انقلابی خود، مسیر دشوار و پر فراز و نشیبی را پیمودند. تشابه برخی افکار و مشابهت مسیر میان سید قطب و نیروهای اسلامگرای انقلابی ایران، موضوعی قابل تأمل است. سؤال اصلی این پژوهش آن است که اندیشه های سیدقطب از چه جایگاهی در میان نیروهای مذهبی انقلابی در ایران در دوران پیش از انقلاب اسلامی برخوردار بوده است؟ ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم شخصی و دسترسی به آثار سید قطب و ترجمه آن در ایران راه را برای ورود اندیشه های این متفکر به ایران گشود و برای آن جایگاه ویژه ای در ادبیات نیروهای مذهبی فراهم آورد که نمود آن را می توان در مقدمه مترجمان آثار سیدقطب، نقد اندیشه های او و بیان احساس نیاز به اندیشه های وی مشاهده نمود.
همتی, محمد علی, تقوی, سید محمد علی, & منشادی, مرتضی. (1392). جایگاه اندیشه سیدقطب در میان نیروهای مبارز مذهبی در ایران پیش از انقلاب. پژوهشنامه انقلاب اسلامی, 3(7), 45-61.
MLA
محمد علی همتی; سید محمد علی تقوی; مرتضی منشادی. "جایگاه اندیشه سیدقطب در میان نیروهای مبارز مذهبی در ایران پیش از انقلاب". پژوهشنامه انقلاب اسلامی, 3, 7, 1392, 45-61.
HARVARD
همتی, محمد علی, تقوی, سید محمد علی, منشادی, مرتضی. (1392). 'جایگاه اندیشه سیدقطب در میان نیروهای مبارز مذهبی در ایران پیش از انقلاب', پژوهشنامه انقلاب اسلامی, 3(7), pp. 45-61.
VANCOUVER
همتی, محمد علی, تقوی, سید محمد علی, منشادی, مرتضی. جایگاه اندیشه سیدقطب در میان نیروهای مبارز مذهبی در ایران پیش از انقلاب. پژوهشنامه انقلاب اسلامی, 1392; 3(7): 45-61.