2
دانشجوی دکتری مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقا، دانشگاه تهران
چکیده
ویژگیهای دین اسلام و جوانب گوناگون آن، همواره در عرصهها و زمانهای مختلف، الهامبخش و راهگشا برای مسلمانان و حتی غیرمسلمانان بوده است. در زمان کنونی که جهان اسلام در حال تلاش برای تعیین سرنوشت خویش است، یقیناً در آینده ای نزدیک جهت مناسبات خارجی خود و همچنین بازیگری در نظام بینالملل، نیازمند الگو و شالوده ای اسلامی میباشد. پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) و بیش از 35 سال رفتار سیاست خارجی جمهوری اسلامی و همچنین ایفای نقش در نظام بینالملل بر مبنای تفکر ایشان، نمونه و الگوی مناسبی برای آزمایش، میزان توانایی، ظرفیت و موفقیت رهیافت اسلامیاست. هدف این پژوهش پاسخ به این پرسش است که هستیشناسی تفکر امام خمینی(ره) چگونه در روابط بینالملل و مؤلفههای آن بازتاب مییابد و چه تفاوتها و شباهتهایی با نظریههای این علم دارد؟ برای پاسخ به این پرسش، از روشهای توصیفی- تحلیلی، مقایسه ای و مطالعه کتابخانه ای بهره گرفته میشود. فرضیه پژوهش اینگونه است که رهیافت امام خمینی(ره) در عرصه روابط بینالملل، در هستیشناسی خدامحورانه، مبناگرایانه، انسانمدارانه و عدل گسترانه است.
جانسیز, احمد و بهمنش, حسین . (1393). مؤلفههای هستیشناسی تفکر امام خمینی(ره) در مقایسه با نظریههای روابط بینالملل. پژوهشنامه انقلاب اسلامی, 4(12), 21-36.
MLA
جانسیز, احمد , و بهمنش, حسین . "مؤلفههای هستیشناسی تفکر امام خمینی(ره) در مقایسه با نظریههای روابط بینالملل", پژوهشنامه انقلاب اسلامی, 4, 12, 1393, 21-36.
HARVARD
جانسیز, احمد, بهمنش, حسین. (1393). 'مؤلفههای هستیشناسی تفکر امام خمینی(ره) در مقایسه با نظریههای روابط بینالملل', پژوهشنامه انقلاب اسلامی, 4(12), pp. 21-36.
CHICAGO
احمد جانسیز و حسین بهمنش, "مؤلفههای هستیشناسی تفکر امام خمینی(ره) در مقایسه با نظریههای روابط بینالملل," پژوهشنامه انقلاب اسلامی, 4 12 (1393): 21-36,
VANCOUVER
جانسیز, احمد, بهمنش, حسین. مؤلفههای هستیشناسی تفکر امام خمینی(ره) در مقایسه با نظریههای روابط بینالملل. پژوهشنامه انقلاب اسلامی, 1393; 4(12): 21-36.